Політика

У сербському Новому Саді встановлять пам'ятник Шевченку - домовленості президентів України та Сербії

Президент України Петро Порошенко та президент Сербії Александр Вучич домовилися про встановлення в сербському місті Новий Сад пам'ятника українському поету Тарасу Шевченку, повідомляється на офіційному сайті глави Української держави.

"Я хочу подякувати пану президенту за дуже важливу річ в питаннях нашої гуманітарної співпраці. Прямо зараз вирішили питання прискорення встановлення пам'ятника видатному українському поету - батькові української нації Тарасу Григоровичу Шевченку в Новому Саді. І я сподіваюсь, що під час наступного візиту ми зможемо спільно з паном президентом відкрити цей пам'ятник", - сказав П.Порошенко під час спільного брифінгу з А.Вучичем у Белграді у вівторок.

Глава Української держави зазначив, що нині не існує жодних проблем у двосторонніх українсько-сербських відносинах. "Ми рішуче їх знімаємо. Ми рішуче розвиваємо двостороннє співробітництво в економічній, політичній, культурній, гуманітарній і безпековій сферах", - зазначив П.Порошенко.

У свою чергу А.Вучич висловив переконання щодо можливості поліпшення сербсько-українського співробітництва, а також констатував двостороннє бажання розширити і політичний діалог, і економічне співробітництво.

"Ми віримо, що незабаром у наших містах - Новому Саді, Белграді будуть і пам'ятники відомим українським літераторам. Що також культурна співпраця в різних галузях культури просуватиметься, і спортивна співпраця і також, відповідно, співробітництво в інших галузях", - зазначив президент Сербії.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ