Політика

Президент ПАРЄ засудив напад на циганський табір біля Львова

Президент Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Мішель Ніколетті рішуче засудив напад на табір ромів під Львовом в ніч на неділю, повідомляється на офіційному сайті асамблеї.

М.Ніколетті висловив співчуття родині та друзям загиблого і розцінив цю подію як "расистську атаку". Він закликав владу України "дати чіткий сигнал про те, що немає безкарності за таке огидне насильство щодо циган".

Як повідомлялося, одна людина загинула і четверо отримали поранення, зокрема 10-річна дитина, внаслідок нападу невідомих на ромський табір на околиці Львова 23 червня пізно ввечері о 23:25. Згідно з повідомленням, на табір, розміщений в лісовому масиві на околиці міста, напала група невідомих в масках. Поранення потерпілим завдали холодною зброєю. Правоохоронці затримали 8 осіб, зокрема і організатора нападу; більшості затриманих 16-18 років. Затримані визнали свою приналежність до незареєстрованої угрупованню "Твереза і зла молодь".

Пізніше мер Львова Андрій Садовий повідомив про те, що щонайменше двоє постраждалих, зокрема дитина з мамою, були виписані з лікарні після надання медичної допомоги, госпіталізованим залишається один постраждалий. Також він розповів про взяття під захист правоохоронцями постраждалих мешканців табору.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ