Політика

Угорщина вимагає продовжити перехідний період імплементації українського закону про освіту в Україні та скасувати його дію для приватних шкіл - Сіярто

Угорщина вимагає продовжити перехідний період імплементації закону "Про освіту" в Україні та скасувати дію цього закону для приватних шкіл, заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто.

"Ми просимо лише про одне - щоб це (вивчення української мови - ІФ) робилося так, щоб не заважати національним меншинам. Навчання угорською мовою не повинне страждати від того, що українська влада прагне підвищити рівень володіння державною мовою... Пані міністр (міністр освіти і науки України Лілія Гриневич - ІФ) заявила, що Україна поважає і виконає всі рекомендації Венеціанської комісії. Ми сподіваємося, що на підставі цього український парламент нарешті ухвалить закон про продовження перехідного періоду", - сказав П.Сіярто за підсумками українсько-угорських консультацій у Закарпатській області у п'ятницю.

"Також ми очікуємо, щоб було виконано рекомендацію про те, що приватні школи не підпадатимуть під вимоги цього закону", - додав глава МЗС Угорщини.

Він також зазначив, що необхідно виконати ще багато роботи, щоб повернутися на колишній рівень двосторонніх відносин між Україною та Угорщиною.

"Ми раді тому, що були зроблені певні кроки вперед, але треба розуміти, що ми ще маємо докласти великих спільних зусиль для того, щоб повернутися до того контексту і настрою, які були характерні для наших відносин ще у вересні минулого року", - додав П.Сіярто.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ