Політика

Закон про нацбезпеку створює нові можливості для ВТС України із союзниками, передусім США - Порошенко

 Набуття чинності ухваленим Верховною Радою законом України про національну безпеку є важливим кроком на шляху України до членства в НАТО та сприятиме розширенню військово-технічної співпраці (ВТС) із союзниками, заявляє президент України Петро Порошенко.

"Цей закон - вагомий крок на шляху європейської та євроатлантичної інтеграції. Це наш стратегічний курс, і найближчим часом маю намір закріпити його в Конституції", - наводить слова П.Порошенка прес-служба глави держави в четвер.

Закон про національну безпеку, розповів він, впроваджує передові світові стандарти в українське військо, діяльність спецслужб і правоохоронних органів України. Він зміцнює український воєнний та оборонний потенціал, посилює цивільний контроль за армією, прозорість оборонного бюджету.

Глава держави наголосив, що закон створює нові можливості для військово-технічної співпраці з союзниками України, передусім США. "Це стосується і постачання сучасних оборонних озброєнь, і не лише "Джавелінів", - додав П.Порошенко.

Президент також зазначив, що результатом імплементації цього закону стане те, що "Збройні сили України і увесь сектор безпеки повною мірою будуть відповідати критеріям членства України в НАТО".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ