Політика

Фінкомітет ВР рекомендував парламенту прийняти в цілому проект закону "Про валюту"

Комітет Верховної Ради України з питань фінансової політики та банківської діяльності за підсумками засідання у вівторок рекомендував парламенту прийняти в другому читанні та в цілому проект закону №8152 "Про валюту", повідомив Національний банк України на своїй сторінці у Facebook.

"Прийняття закону дасть Україні змогу перейти до вільного проведення валютних операцій за європейським зразком і водночас забезпечити захист української економіки та фінансової системи від майбутніх криз", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, Верховна Рада в середині травня поточного року ухвалила в першому читанні законопроект №8152 "Про валюту".

Документ дасть змогу прискорити валютну лібералізацію та передбачає концептуально новий підхід до системи валютного регулювання та нагляду - "дозволено все, що прямо не заборонено".

Законопроект, у разі затвердження, покликаний стати єдиним законодавчим актом, що визначає порядок організації валютного регулювання та здійснення валютного нагляду в країні. Нині основним нормативно-правовим актом, що регулює валютний ринок, є декрет Кабінету Міністрів України "Про систему валютного регулювання та валютного контролю" від 1993 року.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ