Політика

Пєсков: Громадський резонанс не може вплинути на рішення суду у справі Сенцова

Громадський резонанс не може вплинути на рішення суду щодо засудженого в РФ українського режисера Олега Сенцова, заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

"Резонанс громадський жодним чином не може вплинути на рішення суду Російської Федерації, яке набуло чинності Це абсолютно різні виміри", - сказав Д. Пєсков журналістам.

Так він прокоментував інформацію про те, що російські режисери та діячі культури опублікували звернення до президента РФ Володимира Путіна з проханням помилувати О.Сенцова.

Він додав, що для помилування передбачене процедурою, яка ініціюється самим засудженим.

Д. Пєсков зазначив, що в Кремлі дізналися про звернення діячів культури із засобів масової інформації.

Раніше діячі культури підписали листа на ім'я президента РФ Володимира Путіна на підтримку О.Сенцова.

У серпні 2015 Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону засудив О.Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у створенні на території півострова терористичного угруповання. О.Сенцов відбуває покарання в колонії суворого режиму в Ямало-Ненецькому автономному окрузі, більш відомій як "Білий ведмідь". 14 травня він оголосив голодовку з вимогою відпустити всіх українців, які утримуються в РФ.

Україна і світова спільнота неодноразово заявляли про політичну вмотивованість "справи Сенцова", вимагали відпустити його.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ