Політика

Порошенко обговорив із послами країн G7 і ЄС питання українських політв'язнів у РФ та енергетичну безпеку

Президент України Петро Порошенко провів зустріч із послами країн "Великої сімки" та Європейського Союзу, під час якої співрозмовники обговорили результати зустрічі лідерів країн G7, що відбулася 8-9 червня в Канаді, стосовно підтримки України, повідомляється на офіційному сайті глави держави.

"Особливу увагу було надано питанню українських незаконно утримуваних осіб та політичних в'язнів у Росії. Президент України поінформував про зусилля, які докладаються з метою їх звільнення, та відзначив важливість консолідації міжнародних зусиль у цьому контексті", - йдеться в повідомленні.

Під час зустрічі увагу було приділено енергетичній безпеці України та ЄС, також обговорювався прогрес України на шляху реформ, зокрема в контексті реформування сектора національної безпеки України. Співрозмовники також обговорили підготовку до самітів Україна-ЄС та Україна-НАТО в Брюсселі в липні цього року.

"Глава держави відзначив, що українське питання є безумовно консолідуючим елементом у зовнішній політиці держав G7, а також наголосив, що єдність на підтримку України щодо відновлення територіальної цілісності та політики санкцій у зв'язку з російською агресією є дуже важливою", - повідомляється на сайті президента.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ