Політика

Прем'єр Нідерландів наполягає на визнанні Росією її відповідальності за аварію рейсу MH17

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив про важливість ролі Євросоюзу як гаранта безпеки та стабільності й пов'язав це з поведінкою Росії.

"Це те, що ми відчули в Нідерландах, коли літак рейсу MH17 було збито у 2014 році. Й ми пережили це ще раз, коли прийняли рішення вимагати від Росії відзвітувати за її роль у цій драмі. Європейський Союз об'єднався навколо нас із метою одноголосно вимагати, щоб Росія визнала свою відповідальність і співпрацювала з усіма зусиллями для повного прояснення цієї події заради виконання правосуддя і дотримання зобов'язань", - сказав М.Рютте, виступаючи в середу на дебатах про майбутнє Європейського Союзу в Європарламенті в Страсбурзі.

"Ми дякуємо союзу за підтримку, яку він підтвердив у зв'язку з цим. Росія продовжила йти шляхом заперечення. Вона продовжила свою критику розслідування і продовжила перешкоджати з'ясуванню правди", - зазначив прем'єр Нідерландів.

Раніше у Спільній слідчій групі (ССД), до якої входять фахівці з Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів і України, заявили, що ракета класу "земля-повітря", яка збила пасажирський літак на сході України, була на озброєнні 53-ї зенітної ракетної бригади російських ЗС, що дислокується в районі Курська.

"Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, який виконував рейс МН17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий у небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року. На його борту перебували 298 людей. Усі вони загинули.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ