Політика

Спікери парламентів України, Грузії та Молдови оголосили про створення міжпарламентської асамблеї трьох країн

Голова українського парламенту Андрій Парубій, його грузинський колега Іраклій Кобахідзе і молдавський Андріан Канду підписали спільну заяву про створення міжпарламентської асамблеї трьох країн.

"Тільки що відбулася, на моє переконання, історична подія: ми підписали заяву про проголошення створення міжпарламентської асамблеї Україна-Грузія-Молдова. Очевидно, що підписання цього документа закладає фундамент для нового етапу відносин між нашими державами і взаємодії між нашими державами", - сказав А.Парубій на спільному брифінгу зі спікерами парламентів Грузії та Молдови після підписання заяви в суботу в Києві.

Він також зазначив, що всі три країни відчули на собі російську окупацію і спільно протистоять агресії РФ, що "робить спільними наші завдання і наші цілі".

"Також ми виконуємо спільну програму "Східне партнерство", визначаючи ключову нашу мету - вступ наших країн в Європейський Союз", - зазначив А.Парубій.

У свою чергу І.Кобахідзе зазначив, що сьогоднішня заява свідчить про серйозні наміри поглиблювати співпрацю у багатьох напрямах.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ