Політика

Президент США чекає день, коли після відмови КНДР від розробки зброї масового знищення санкції будуть зняті

Держсекретар США Майк Помпео пообіцяв посилити санкції відносно КНДР, якщо дипломатія не буде працювати.

"Президент визнає, що Північна Корея має великий потенціал, і він з нетерпінням чекає той день, коли санкції відносно КНДР можуть бути зняті. Однак це не може статися доти, поки КНДР повністю і відкрито не ліквідує свої програми з розробки зброї масового ураження", - сказав він журналістам у Білому домі.

"Поки ми не досягнемо своєї мети, заходи, які світ разом з США ввів щодо режиму, збережуться. Якщо дипломатія не буде просуватися в правильному напрямку, ці заходи будуть посилені", - додав глава Держдепу.

Відповідаючи на питання журналістів про те, чи був досягнутий з КНДР прогрес у визначенні того, що обидві сторони мають на увазі під денуклеаризацією, М.Помпео відповів позитивно, але до подробиць вдаватися не став.

Він розповів, що під час саміту 12 червня в Сінгапурі лідери США і КНДР Дональд Трамп і Кім Чен Ин "обговорять гарантії безпеки для КНДР, встановлення миру і поліпшення відносин між двома країнами".

"Президент Трамп сповнений надій, але він також їде на саміт з широко відкритими очима (...) Ви можете бути впевнені, що президент Трамп не виступатиме за погану угоду", - зазначив він.

За словами держсекретаря, "народ США і Північної Кореї може створити майбутнє, яке визначається дружбою і співробітництвом, а не недовірою і страхом".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ