Політика

Клімкін: Будемо боротися за Сущенка і далі

Україна докладатиме максимальних зусиль для звільнення утримуваного в РФ українського журналіста Романа Сущенка і після винесення йому вироку, заявляє міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Хтось журналістів рятує, а хтось - садить. Хоча, від РФ ніхто іншого і не очікував. Будемо всіма силами боротися за Романа і далі ... Романе, тримайтеся!", - написав П.Клімкін у своєму мікроблозі в соцмережі Twitter у понеділок.

При цьому глава українського зовнішньополітичного відомства ще раз закликав всіх, хто має намір відвідати РФ, де пройде чемпіонат світу з футболу, "усвідомлювати ризики і загрози, і не допустити біди".

Як повідомлялося, про затримання українського журналіста Р.Сущенка при нібито "проведенні шпигунської акції" в Москві ФСБ РФ повідомила 3 жовтня 2016 року. Йому пред'явили обвинувачення в шпигунстві і заарештували. Обвинувачення пропонувало призначити українцеві покарання у вигляді 14 років колонії суворого режиму. Захист наполягав на невинності підсудного, який, на її думку, став жертвою провокації.

Захисник Марк Фейгін стверджує, що Р.Сущенко, який протягом шести років проживав у Франції, будучи паризьким кореспондентом агентства "Укрінформ", неодноразово відвідував Росію і під час затримання перебував тут в особистих справах - у РФ у нього проживають родичі.

Московський міський суд у понеділок, 4 червня, засудив Р.Сущенка до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ