Політика

Порошенко і Помпео обговорили посилення співпраці у сфері безпеки і продовження санкцій проти РФ для звільнення українських заручників

Президент України Петро Порошенко і Держсекретар США Майк Помпео під час телефонної розмови обговорили посилення співпраці у сфері безпеки і продовження санкцій проти РФ для звільнення українських заручників, повідомила прес-служба глави української держави.

"Співрозмовники обговорили зміцнення співпраці в галузі безпеки та оборони. Президент подякував американській стороні за надання Україні протитанкових ракетних комплексів «Джавелін»", – йдеться в повідомленні прес-служби, оприлюдненому на офіційному сайті президента.

Також вони обговорили безпекові виклики внаслідок реалізації проекту "Північний потік – 2".

П.Порошенко наголосив на важливості продовження тиску на Росію задля звільнення всіх українських заручників. Крім того, сторони скоординували позиції в контексті оголошення висновків розслідування збиття літака рейсу МН17.

Глава української держави поінформував держсекретаря США М.Помпео про перебіг реформ в Україні в контексті співпраці з Міжнародним валютним фондом, зокрема про процес формування ефективної антикорупційної інфраструктури.

Також повідомляється, що П.Порошенко запросив М.Помпео відвідати Україну.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ