Політика

Тимошенко закликає українську владу знайти замовників і виконавців убивства журналіста Бабченка

Лідерка партії ВО "Батьківщина" у Верховній Раді Юлія Тимошенко закликає українську владу знайти замовників і виконавців убивства російського журналіста Аркадія Бабченка, який останніми роками працював в Україні.

"Шокована звісткою про вбивство журналіста Аркадія Бабченка... Мої найщиріші співчуття рідним і близьким Аркадія... Війна триває не тільки "там", війна триває тут, за рогом, у нас вдома", - написала Ю.Тимошенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Вона зазначила, що це не перше вбивство на території України російського журналіста, який критикує російську владу.

"Ці люди приїхали в Україну, сподіваючись знайти захист. Захист свого права на свободу і права на життя. Вимагаю від влади: бодай раз знайдіть замовників і виконавців! Не просто візьміть під особистий контроль, а реально розкрийте злочин! Досить ловити керівників жеків і трамвайних депо. Досить показухи. Ловіть злочинців! Доки вони відчувають себе безкарними, цей терор не припиниться. Кожен новий нерозкритий злочин є прологом для наступного", - написала вона і додала, що це трагедія для всієї України.

"Наше спільне завдання - зробити все, щоб такого більше не було", - написала Ю.Тимошенко.

Як повідомлялося, увечері 29 травня в Дніпровському районі Києва біля своєї квартири був застрелений громадянин РФ, ведучий телеканалу ATR Аркадій Бабченко.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).

Начальник ГУ Нацполіції в Києві Андрій Крищенко повідомив, що перша очевидна версія вбивства - професійна діяльність А.Бабченка.

Поліція також оприлюднила фоторобот підозрюваного у вбивстві.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ