Політика

Оприлюднено указ Порошенка про введення в дію рішення РНБО про припинення дії для України деяких міжнародних договорів у рамках СНД

Президент України Петро Порошенко оприлюднив указ про введення в дію рішення Ради національної безпеки та оборони України від 2 травня 2018 року "Про припинення дії для України окремих міжнародних договорів, укладених у рамках Співдружності Незалежних Держав".

Відповідний указ президента України №139/2018 від 19 травня 2018 року оприлюднено на сайті глави держави у вівторок.

Водночас рішення РНБО 2 травня 2018 року, введене в дію цим указом, на сайті президента не оприлюднено.

Контроль за виконанням рішення РНБО, введеного в дію указом президента, покладено на секретаря Ради національної безпеки та оборони України Олександра Турчинова.

Цей указ набуває чинності від дня його опублікування.

Як повідомлялося 2 травня 2018 року Рада національної безпеки та оборони України (РНБО) підтримала пропозицію про припинення участі українських представників у діяльності органів СНД.

РНБО доручила Міністерству закордонних справ України вжити в установленому порядку заходів щодо припинення дії окремих міждержавних угод.

Україна була однією з трьох країн - підписантів угоди про створення СНД 8 грудня 1991 року разом з РФ і Білоруссю. Однак у січні 1993 року в Мінську на саміті СНД, де було затверджено статут Співдружності, Україна його не підписала. З весни 2014 року участь Києва в заходах СНД було мінімізовано.

19 травня П.Порошенко заявив, що підписав указ про відкликання всіх представників України з усіх статутних органів СНД.

"Сьогодні я підписав відповідний указ про відкликання всіх представників України з усіх статутних органів СНД. Нам там нічого більше робити - ми рухаємося разом до Європи", - сказав П.Порошенко.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ