Політика

Ердоган звинуватив Нетаньяху в апартеїді та порадив прочитати десять заповідей

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган звинуватив Ізраїль і прем'єр-міністра цієї країни Біньяміна Нетаньяху в проведенні політики расової сегрегації.

"Нетаньяху - прем'єр-міністр держави, в якій діє апартеїд, яка окуповує землі беззахисних людей протягом 60 років в порушення резолюцій ООН. На його руках кров палестинців, і проводячи нападки на Туреччину, він не зможе приховати злочини", - написав турецький лідер у вівторок в своєму "Твіттері".

Окрім того, Р.Т.Ердоган порадив Б.Нетаньяху ознайомитися з десятьма заповідями. "Хочете урок людяності? Прочитайте десять заповідей", - написав він.

У вівторок ізраїльський прем'єр назвав Р.-Т.Ердогана "одним з головних помічників (руху - ІФ) ХАМАС". "Тому він, без сумніву, є експертом з терору і розправи", - написав Б.Нетаньяху в своєму "Твіттері".

Напередодні в Ізраїлі відбулася церемонія відкриття нового посольства США, яке було перенесено з Тель-Авіва до Єрусалима. В цей день на кордоні сектора Гази сталися масові протести, приурочені до церемонії, а також до річниці заснування Ізраїлю.

Під час заворушень загинули понад 60 палестинців, щонайменше 2 тис. отримали поранення.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ