Політика

Інтерес норвезьких інвесторів до України зростає - держсекретар МЗС Норвегії

 Питання поглиблення співпраці в економічній сфері обговорили в Києві державний секретар МЗС Норвегії Аудун Халворсен і віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Як повідомляє у вівторок урядовий портал, А.Халворсен зазначив, що норвезькі інвестори позитивно оцінюють розвиток бізнес-середовища в Україні та оптимістичні очікування інвесторів повинні бути підкріплені упевненістю, оскільки найбільш важливою характеристикою країни для інвестування є передбачуваність.

«Кілька позитивних бізнес-кейсів одразу є сигналом для інших інвесторів, перші прокладають дорогу наступним», - додав держсекретар МЗС Норвегії. За його словами, найбільший інтерес норвезькі інвестори проявляють до енергетичного сектору України, зокрема, інвестування в «зелену» енергетику та енергоефективність.

А.Халворсен також розповів про те, що Норвегія братиме активну участь у роботі Міжнародної конференції з реформ в Україні, яка відбудеться в Копенгагені 27 червня, і також готова до подальшого поглиблення співпраці з Україною в різних сферах двосторонніх відносин.

І.Клімпуш-Цинцадзе зазначила, що підтримка Норвегією України є конкретною і практичної, і такі відносини є основою для подальшого поглиблення двосторонніх відносин.

Сторони також коротко обговорили запланований на друге півріччя візит в Україну міністра закордонних справ Норвегії Іне Еріксен Сьорейде, а також запланований на вересень візит новопризначеної глави Стортингу Норвегії Тоні Вілхелмсен Трьоен.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ