Політика

ВР може в цілому ухвалити закон про антикорупційний суд у червні, прогнозує Герасимов

Верховна Рада може ухвалити в цілому законопроект про Вищу антикорупційному суді до кінця травня, але не виключено, що це станеться в червні з огляду на великий обсяг документа, заявив глава фракції "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов.

"Ми зробимо все, і наша фракція зробить усе, щоб цей закон ухвалили до кінця травневих пленарних тижнів. Але є ймовірність того, що якщо не встигнемо, ми його завершимо дразу на початку червня, коли буде наступний пленарний тиждень", - сказав він в ефірі "5 каналу" в четвер увечері.

Говорячи про підсумки наради представників парламентських фракцій у голови Верховної Ради, А.Герасимов зазначив, що всі підтримали позицію про необхідність якомога швидше розпочати розгляд законопроекту в другому читанні.

Він також додав, що наступного тижня чекають рішення профільного комітету з питань правової політики і правосуддя щодо проекту закону.

Тим часом глава фракції "БПП" підкреслив, що, можливо, буде потрібно не одне засідання комітету для завершення роботи над документом з огляду на його великого обсягу.

Як повідомлялося, Верховна Рада 1 березня прийняла за основу президентський законопроект про Вищу антикорупційному суді.

Прийняття цього закону і створення Антикорупційного суду в Україні очікують міжнародні партнери, зокрема, МВФ. Свої рекомендації щодо законопроекту надала Венеціанська комісія.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ