Політика

До Ради проходить вісім партій - опитування КМІС

Якби вибори до Верховної Ради України відбулися у середині квітня, 5-відсотковий бар'єр подолали б 8 політичних партій.

Згідно з результатами опитування громадської думки, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) з 5 до 19 квітня 2018 року, якби вибори до Верховної Ради відбулися в середині квітня, то 8,5% респондентів проголосували б за ВО "Батьківщина", 6,8% - за "Громадянську позицію", 6,7% - за Радикальну партію Олега Ляшка, 5,8% - за "Блок Петра Порошенка", по 5,5% - за партію "За життя" і "Опозиційний блок", 5,1% - за партію Святослава Вакарчука (така наразі не зареєстрована), 5% - за партію "Слуга народу".

Водночас 12,3% опитаних заявили, що не братимуть участі в голосуванні, 23,1% не визначилися з вибором, 4,1% викреслили б усі партії або зіпсували бюлетень.

"З цих партій більше ніж інші, враховуючи статистичну помилку, має ВО "Батьківщина". Наступні 7 партій мають підтримку, яка відрізняється практично в рамках похибки, тобто ці політичні сили радше "ділять" друге місце", - зазначено в коментарі КМІС за результатами опитування, які роздали журналістам на прес-конференції в понеділок у Києві.

Серед тих, хто має намір брати участь в голосуванні на парламентських виборах, 14,4% респондентів відповіли, що проголосували б за ВО "Батьківщина", 11,5% - за "Громадянську позицію", 11,4% - за Радикальну партію О.Ляшка , 9,9% - за партію "Блок Петра Порошенко", по 9,3% - за партію "За життя" і "Опозиційний блок", 8,6% - за партію Святослава Вакарчука, 8,4% - за партію "Слуга народу".

Водночас 12,3% опитаних заявили, що вирішили не брати участі в голосуванні, ще 23,1% не визначилися з вибором, а 4,1% респондентів викреслили б усі партії або зіпсували бюлетень.

У рамках проведеного дослідження методом особистого інтерв'ю було опитано 2004 респондентів старших за 18 років, які проживають в 110 населених пунктах у всіх регіонах України за винятком непідконтрольних уряду країни територій з чотирьохрівневою статистичною похибкою. Статистична похибка становить 1,4-3,3%, залежно від величини показників.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ