Політика

Порошенко назвав ЧС з футболу в Росії "чистим інструментом пропаганди"

Президент України Петро Порошенко назвав чемпіонат світу з футболу, який цього літа відбудеться в Росії, "чистим інструментом пропаганди" і вважає, що кожна країна має прийняти рішення щодо рівня участі в цій події, пише інтернет-видання "Європейська правда".

П.Порошенко в інтерв'ю німецькому виданню Focus, сканкопію якого розмістив на своїй сторінці у Twitter посол України в Німеччині Андрій Мельник, назвав ЧС "чистим інструментом пропаганди для відбілення дуже чорної картини Росії".

"Він не має нічого спільного зі спортом, а тільки з геополітикою. Кожен повинен вирішити, поїде він туди чи ні", - зазначив український президент.

Крім того, П.Порошенко в інтерв'ю наголосив, що очікує від США та Європейського Союзу тісної співпраці в питанні санкцій проти Росії та створення миротворчої місії ООН на Донбасі.

"Я очікую між США та ЄС тісної кооперації стосовно створення миротворчої місії ООН. І кращого узгодження санкцій. Вони є важливим важелем, щоб залучити Росію до столу переговорів та реалізації мінського процесу", - наводить "Європейська правда" слова президента України.

За словами П.Порошенка, в мирному процесі потрібен прорив, який може забезпечити миротворча місія, "яка принесла б необхідну безпеку та проведення вільних і справедливих виборів на сході України".

"І, будь ласка, Росіє, ми не вимагаємо нічого неправильного від вас, тільки поверніться у цивілізований світ та відведіть свої війська", - додав український президент.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ