Політика

До ВР можуть пройти сім партій

Сім політичних партій, подолавши 5-відсотковий бар'єр, потрапляють до Верховної Ради в разі проведення виборів до парламенту найближчої неділі, про що свідчать оприлюднені в четвер дані соціологічного дослідження, проведеного спільно Центром соціальних і маркетингових досліджень "Социс".

Якби вибори до українського парламенту проводилися найближчої неділі, то з усіх респондентів 10,7% віддали б свої голоси за ВО "Батьківщина", 8,3% - за "Громадянську позицію" Анатолія Гриценка, 7,8% - за партію "Слуга народу" Володимира Зеленського, 7,7% - за "Блок Петра Порошенка "Солідарність", 7,1% - за "Опозиційний блок", 5,3% - партію "За життя", 5% - за Радикальну партію Олега Ляшка.

Інші політичні сили та партії за підсумками опитування не набрали необхідної для проходження до парламенту кількості голосів виборців. Ще 13,6% респондентів сказали, що не брали б участі у виборах, і 23,6% заявили, що ще не визначилися зі своїм вибором, або ж відмовилися відповідати на запитання.

Водночас серед тих, хто планує голосувати, за ВО "Батьківщина" віддали б свої голоси 12,4% респондентів, за "Громадянську позицію" - 9,6%, за "Слугу народу" - 9,1%, за "БПП "Солідарність" - 9,0%, за "Опозиційний блок" - 8,3%, за партію "За життя" - 6,1%, а за Радикальну партію - 5,8%.

Інші політичні сили та партії за підсумками опитування не набрали необхідної для проходження до парламенту кількості голосів виборців. 27,4% опитаних або відмовилися відповідати на це запитання, або відповіли, що ще не визначилися.

Терміни проведення соціологічного дослідження: 19 - 25 квітня 2018 року. Метод збирання первинної соціологічної інформації - стандартизоване інтерв'ю "face-to-face" за місцем проживання респондентів. Опитування проводилося за вибіркою, яка представляє доросле населення України, за такими ознаками, як стать, вік (від 18 років) і тип поселення (місто/сіло). Загалом було опитано 3000 респондентів, середня тривалість одного інтерв'ю становила 22 хвилини.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ