Політика

Українське громадянство можуть втратити ті, хто отримав громадянство РФ в окупованому Криму

Президент України Петро Порошенко пропонує Верховній Раді України передбачити підставами для втрати громадянства України набуття громадянства Російської Федерації внаслідок окупації території Криму.

Це передбачено президентським законопроектом №8297 про внесення змін до закону України "Про громадянство України" щодо удосконалення окремих положень, який було внесено до парламенту 19 квітня.

Так, статтю 19 пропонується доповнити положенням, згідно з яким підставами для втрати громадянства України є "набуття громадянства Російської Федерації в результаті здійснення протиправних та недобросовісних дій на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя окупаційною адміністрацією Російської Федерації, яку складають її державні органи і структури, функціонально відповідальні за управління тимчасово окупованими територіями України, та підконтрольні Російській Федерації самопроголошені органи, які узурпували виконання владних функцій на тимчасово окупованих територіях України".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ