Політика

Засідання РНБО щодо синхронізації санкцій проти РФ в п'ятницю не відбудеться

Дата засідання Ради національної безпеки і оборони України (РНБО), на якій розглядатимуть пропозиції із синхронізації санкцій проти РФ з США і європейськими країнами, наразі невідома.

"Засідання сьогодні не буде, оскільки Кабмін не направив своїх пропозицій РНБО", - розповіло у п'ятницю агентству "Інтерфакс-Україна" джерело, наближене до Адміністрації президента.

Як раніше повідомлялося, президент України Петро Порошенко доручив уряду і РНБО України підготувати обмежувальні заходи щодо РФ і синхронізувати їх із санкціями США та європейськими країнами.

У свою чергу секретар РНБО О.Турчинов 13 квітня заявляв, що протягом тижня відбудеться засідання РНБО, яке розгляне це питання. "За дорученням президента наступного тижня відбудеться Рада національної безпеки і оборони, на якій буде продовжено санкції, які існують сьогодні проти РФ, і продубльовані санкції, ухвалені Сполученими Штатами та іншими, європейськими, країнами", - заявив О.Турчинов, виступаючи на 11-му Київському безпековому форумі.

Як повідомлялося, 6 квітня Мінфін США оголосив про те, що після консультацій з держдепартаментом американська адміністрація запровадила санкції щодо семи російських бізнесменів, 12 компаній, 17 урядових службовців РФ, а також проти однієї компанії РФ з торгівлі зброєю і пов'язаного з нею банку.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ