Політика

Лідер КНДР обговорив у політбюро ЦК Трудової партії заплановані саміти з Південною Кореєю і США

На проведеному засіданні політбюро ЦК Трудової партії Кореї (ТПК) північнокорейський керівник торкнувся питання щодо його намічених зустрічей з лідерами Південної Кореї і Сполучених Штатів, повідомило у вівторок Центральне телеграфне агентство Кореї (ЦТАК).

У повідомленні йдеться, що на проведеному в понеділок засіданні Кім Чен Ин обговорив з колегами з партії "розвиток відносин між Північчю і Півднем сьогодні та перспективи діалогу КНДР-США".

Північнокорейський керівник виступив з доповіддю "стосовно розвитку нинішньої ситуації на Корейському півострові", в якій торкнувся також саміту з Південною Кореєю, запланованого на 27 квітня, інформує ЦТАК.

Президент США Дональд Трамп у понеділок заявив про підготовку зустрічі з Кім Чен Ином і висловив надію на досягнення угоди щодо відмови КНДР від ядерної зброї.

"Ми підтримуємо зв'язок з представниками Північної Кореї. Ми проведемо зустріч з (лідером КНДР - ІФ) у травні або на початку червня", - сказав він під час зустрічі з членами своєї адміністрації в Білому домі.

Президент зазначив: "Думаю, що обидві сторони продемонструють взаємну повагу, і сподіваюся, що ми зможемо дійти згоди щодо денуклеаризації Північної Кореї".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ