Політика

Про зустрічі в "нормандському форматі" можна буде говорити після погодження позицій глав МЗС України, Німеччини, Франції - Клімкін

 Київ готовий до зустрічі глав міністерств закордонних справ "нормандського формату", якщо до порядку денного будуть включені питання безпеки, звільнення заручників та миротворчої місії, заявляє глава МЗС України Павло Клімкін.

"Говоритиму з німецьким міністром найближчими днями. Спочатку також зустрінемося втрьох або переговоримо телефоном, потім дивитимемося, з чим виходимо на Росію", - сказав він в ефірі телеканалу "Інтер" у п'ятницю ввечері, відповідаючи на запитання, чи можна прогнозувати найближчим часом проведення зустрічей у "нормандському форматі".

Глава МЗС зазначив, що ключовими є питання безпеки, звільнення політичних в'язнів і заручників, а також концепт миротворчої місії на Донбасі.

"Я сказав і своєму французькому колезі, і німецькому: якщо включаємо ці три питання до порядку денного "нормандської зустрічі" - збираємося вчотирьох. Дуже сподіваємося, що найближчим часом на таку зустріч ми вийдемо", - заявив П.Клімкін.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ