Політика

У Раді зареєстровано законопроект про скасування е-декларування для антикорупціонерів

У Верховній Раді зареєстровано законопроект про скасування обов'язкового електронного декларування майна і доходів для представників громадських організацій у сфері антикорупційного діяльності і для іноземців, що входять до складу наглядових рад державних компаній.

Відповідний законопроект №8209-1 про внесення змін до закону про запобігання корупції ініціював голова Верховної Ради Андрій Парубій, його заступники Ірина Геращенко та Оксана Сироїд, а також голови фракцій "Народний фронт", "Самопоміч", "Батьківщина", представник депутатської групи " Відродження ".

Згідно з проектом закону запропоновано вилучити деякі групи декларантів з переліку тих, на кого поширюється зобов'язання подавати е-декларацій.

Від таких зобов'язань пропонують звільнити керівників громадських організацій, які здійснюють діяльність у сфері боротьби з корупцією, займаються імплементацією стандартів у сфері антикорупційної політики, її моніторингом, підготовкою пропозицій щодо формування і реалізації такої політики.

Крім того, автори ініціативи пропонують звільнити від е-декларування іноземців, які входять до наглядових рад державних компаній.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ