Політика

США висилають 60 російських дипломатів і закривають генконсульство у Сіетлі

Адміністрація президента США Дональда Трампа прийняла рішення вислати з країни 60 російських дипломатів і закрити генконсульство РФ у Сіетлі, повідомляє в понеділок агентство "Ассошіейтед прес".

Ці заходи вжито у зв'язку з ситуацією навколо отруєння в британському місті Солсбері екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля.

Зазначається, що ці дипломати мають протягом тижня полишити територію США.

Серед 60 дипломатів - близько десяти співробітників російського постпредства при ООН, зазначається в повідомленні.

За словами високопоставлених представників американської адміністрації, ці російські дипломати займалися розвідувальною діяльністю.

4 березня в Великобританії біля торгового центру в місті Солсбері через взаємодію з невідомою небезпечною речовиною постраждали колишній полковник ГРУ С.Скрипаль, який працював на британську розвідку, і його дочка Юлія. Вони досі перебувають у комі. За даними британського слідства, постраждалі були отруєні нервовопаралітичною речовиною "Новачок", нібито розробленою в Росії.

Провину за отруєння британський прем'єр Тереза Мей поклала на Росію і оголосила про заходи, які в зв'язку з цим буде вжито проти РФ, зокрема, про висилку 23 російських дипломатів.

Росія всі обвинувачення в зв'язку зі "справою Скрипаля" заперечує і нагадує, що ще в 2017 році повністю знищила всю свою хімічну зброю.

17 березня Росія оголосила про заходи у відповідь стосовно Великобританії.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ