Політика

Російський омбудсмен звернулася в міжнародні інстанції з проханням втрутитися в ситуацію з голосуванням в Україні

Уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова звернулася до ООН, до комісара Ради Європи з прав людини та українського омбудсмена з проханням втрутитися в ситуацію з недопущенням росіян на виборчі дільниці в Україні.

"Прошу Верховного комісара з прав людини ООН, Комісара Ради Європи з прав людини, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини негайно втрутитися і спонукати українську владу забезпечити безперешкодний доступ на виборчі дільниці для російських громадян на території України для забезпечення їх волевиявлення згідно з існуючими міжнародними нормами", – йдеться в заяві Т.Москалькової, що надійшла в "Інтерфакс" у неділю.

Вона наголошує, що вважає недопущення росіян на дільниці "грубим порушенням прав російських громадян владою України".

"Незважаючи на те, що відповідні документи від штаб-квартири ОБСЄ у Відні про необхідність дотримання прав громадян Росії під час голосування 18 березня 2018 року було надіслано київській владі, доступ на вибори президента Російської Федерації в Україні для російських громадян повністю заблоковано", – наголосила уповноважений.

Як повідомлялося, 16 березня було оприлюднено заяву МВС України, в якій повідомлялося, що 18 березня 2018 року режим охорони дипломатичних установ Російської Федерації на території України в Києві, Харкові, Одесі та Львові не передбачатиме доступу до цих об'єктів громадян РФ для голосування на виборах. Доступ до установ матимуть особи виключно з дипломатичним статусом. Інші особи і громадяни РФ цього дня на територію диппредставництв допускатися не будуть.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ