Політика

Депутати мають намір оскаржити у КС призначення Денісової омбудсменом - Найєм

У Верховній Раді готують звернення до Конституційного суду України щодо скасування рішення парламенту про призначення народного депутата з фракції "Народний фронт" Людмили Денісової уповноваженим з прав людини, повідомив народний депутат Мустафа Найєм (фракція "Блок Петра Порошенка" ).

"Ми вважаємо, що було порушення законодавства, було порушення всіх норм, зокрема міжнародних, щодо незалежності омбудсмена. Ми звертатимемося, вже зараз готуємо подання до Конституційного суду щодо порушення законодавства під час прийняття цього рішення", - сказав він журналістам у кулуарах парламенту в п'ятницю.

Народний депутат пояснив, що, перш за все, був порушений профільний закон про уповноваженого з прав людини, що передбачає, що голосування за омбудсмена відбувається таємно, через бюлетені.

Він також зазначив, що 6 червня 2017 року минув термін, коли подані кандидатури, які розглядали в сесійній залі 15 березня, могли бути винесені на голосування.

Крім того, М.Найєм наголосив, що Паризькі принципи ООН передбачають, що органи, які стежать за дотриманням прав людини, не повинні бути політично заангажованим

"Пані Денісова навіть не вийшла з партії, вона призупинила членство в партії", - додав політик.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ