Політика

Директором ЦРУ вперше стане жінка - Джина Хаспел

Пост директора ЦРУ посяде Джина Хаспел, раніше вона була заступником керівника управління, повідомив президент США Дональд Трамп в "Твіттері".

Д.Трамп зазначив, що цю посаду вперше обійматиме жінка.

"Джина Хаспел стане новим директором ЦРУ, першою жінкою на цій посаді", - написав Д.Трамп.

"Після 30 років як офіцер ЦРУ я маю за честь працювати заступником директора під керівництвом Майка Помпео. Я вдячна президенту Трампу за можливість стати наступним директором ЦРУ і ціную його довіру", - цитує Дж.Хаспел "Вашингтон пост".

Раніше повідомлялося, що Майк Помпео, який дотепер обіймав пост директора ЦРУ, очолить держдепартамент США замість Рекса Тіллерсона.

Дж.Хаспел прийшла на роботу в ЦРУ в 1985 році. У лютому 2017 року вона була призначена на посаду заступника директора ЦРУ.

Згідно з повідомленнями газети "Вашингтон пост", Д.Хаспел свого часу очолювала секретну в'язницю ЦРУ в Таїланді, в якій американські військові застосовували імітацію утоплення до двох людей, підозрюваних у зв'язках з терористичним угрупуванням "Аль-Каїда".

Пізніше вона була главою апарату керівника контртерористичного центру ЦРУ. У 2013 році глава Національної розвідки США Джон Бреннан призначив її в.о. заступника директора Служби таємних операцій ЦРУ, проте вона сама відмовилася обіймати пост власне заступника.

Реклама
Реклама

ОСТАННЄ