Політика

В аналітика CNBC Кадлоу хороші шанси очолити економічну раду - Трамп

Президент США Дональд Трамп у вівторок підтвердив, що розглядає кандидатуру відомого тележурналіста, аналітика і колишнього ведучого програми на каналі CNBC Лоуренса "Ларрі" Кадлоу як глава Національної економічної ради (National Economic Council, NEC).

"Я дуже серйозно розглядаю Ларрі Кадлоу", - сказав Д.Трамп журналістам, додавши, що у Л.Кадлоу "хороші шанси" замінити на чолі ради Гері Кона, який пішов у відставку минулого тижня.

"Він (Кадлоу - ІФ) змінив переконання і тепер вірить в мита", - пояснив Д.Трамп. Раніше тележурналіст і аналітик був прихильником свободи торгівлі, але останнім часом визнав, що мита можуть використовуватися як інструмент в торгових переговорах.

За даними джерел The Wall Street Journal, співбесіда 70-річного Л.Кадлоу може відбутися вже на цьому тижні.

У Л.Кадлоу немає наукового ступеня в галузі економіки. У Рочестерському університеті він отримав ступінь бакалавра історичних наук, в Принстоні вивчав політику і економіку, проте так і не отримав ступеня магістра. Тим не менш, він працював економістом у Федеральному резервному банку Нью-Йорка і в Управлінні з адміністративних питань і бюджету при президенті Рональді Рейгані. Також він був співробітником ряду приватних фінансових компаній; в 1994 році він був звільнений з банку Bear Stearns за вживання кокаїну.

З 2002 року Л.Кадлоу вів різні передачі на каналі CNBC; останньою такої передачею була Kudlow Report, яка виходила з 2009 по 2014 рік. Наразі він регулярно з'являється на телеканалі як аналітик.

Ведучий підтримував кандидатуру Д. Трампа під час його президентської кампанії і виступав за багато його ініціатив, зокрема за податкову реформу і пом'якшення регулювання фінансової сфери. Проте, на відміну від президента, він відомий як прихильник вільної торгівлі - саме це вважається основною причиною відставки Г. Кона.

Іншими кандидатами на заміну Г. Кона вважаються бізнесмен новозеландського походження Кріс Лідделл, який працював фінансовим директором в General Motors і Microsoft, і професор економіки Пітер Наварро - один з основних авторів ініціативи щодо введення мит на імпорт сталі та алюмінію.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ