Політика

Савченко обіцяє з'явитися на допит до СБУ, якщо отримає повістку на руки

Народний депутат України Надія Савченко (позафракційна) стверджує, що не отримувала повістки про виклик на допит до Служби безпеки України у справі керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана, але обіцяє прибути на допит у разі особистого оповіщення.

"Офіційної повістки про виклик на допит мене як свідка у справі Володимира Рубана ... особисто я не отримувала. Засоби масової інформації не є офіційним і надійним джерелом оповіщення... У разі наявності наміру проведення з моєю участю слідчих дій, прошу передати мені наручно (на руки - ІФ) виклик на допит як свідка до Служби безпеки України, після чого в установлений законом України триденний термін... я прибуду на допит до СБУ", - написала нардеп в листі на ім'я глави СБУ Василя Грицака, фотокопію якого оприлюднено на її сторінці у Facebook у вівторок.

Н.Савченко зазначила, що з 12 до 16 березня вона перебуватиме "у запланованій робочій поїздці до Європейського парламенту в Страсбурзі, де проходять парламентські сесії ЄР".

За її словами, про цю поїздку вона офіційно поінформувала перший відділ апарату Верховної Ради, тобто СБУ могла отримати цю інформацію в парламенті.

Як повідомлялося, генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Н.Савченко було викликано на допит в СБУ на вівторок, 13 березня, в зв'язку з розслідуванням у кримінальному провадженні щодо В.Рубана, проте рано вранці в понеділок вона полишила територію України для участі в міжнародній конференції. У прес-службі Н.Савченко заявили, що парламентарій наразі перебуває в ПАРЄ з робочим візитом, повісток або запрошень на допит вона не отримувала.

Повістки на допит Н.Савченко на 13 і 15 березня були передані до апарату Верховної Ради 12 березня, повідомила СБУ ввечері 12 березня.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ