Політика

Федерика Могеріні заявила про необхідність антикорупційного суду в Україні для поліпшення бізнес-клімату та проведення реформ

 Верховний представник ЄС із закордонних справ і з питань політики безпеки - віце-президент Європейської комісії Федерика Могеріні наголосила на необхідності створення незалежного Антикорупційного суду в Україні для поліпшення бізнес клімату та подальшого проведення реформ.

"Ми обговорили з прем'єр-міністром, і він повністю погодився, що Антикорупційний суд повинен бути повністю незалежним, відповідно до рекомендацій Венеціанської комісії. Це надзвичайно важливо для бізнес-клімату, бізнес середовища, інвестиційного клімату та продовження процесу приватизації, реформ енергетичної та земельної сфер", - сказала вона на спільній прес-конференції з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом в понеділок у Києві.

Ф.Могеріні підкреслила, що Антикорупційний суд повинен мати повноваження для здійснення належного судового розслідування і забезпечував би притягнення до відповідальності тих, хто вчинив корупційні злочини.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ