Політика

Порошенко побоюється можливого втручання Росії в українські вибори

Президент України Петро Порошенко в інтерв'ю виданню Financial Times заявив про існування небезпеки втручання Росії в українські вибори і високу ймовірність цього, повідомляє прес-служба глави держави.

"Я намагаюся захистити Україну від небезпек гібридної війни, яка включає систему їх фейкових новин, з використанням соціальних мереж ... Ми маємо абсолютно широкий спектр небезпек з Росії, починаючи з того, що ми зупинили понад 400 терористичних атак тренувального табору в Російській Федерації", - наводить цитати з інтерв'ю прес-служба президента.

П.Порошенко зазначив, що мова йде не про заморожений конфлікт, "це справжня гаряча війна". "На нас нападають щодня. Вони використовують снайперів і намагаються вбити наших солдатів", - підкреслив він.

Глава держави зазначив, що Росія використовує також "величезну армію провокаторів і агентів у соціальних мережах". Він нагадав, що саме тому в Україні припинено російське телемовлення і заборонені російські соціальні медіа.

Президент висловив сподівання, що Україна використовує досвід німецького і французького законодавства щодо протидії фейковим новинам.

Окрім того, П.Порошенко зазначив, що Україна має ефективну співпрацю з секретними службами партнерів з США, Канади і Великої Британії. "Я пишаюся тим, що нам довіряють. Але багато роботи слід ще зробити", - додав він.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ