Політика

Рада ЄС продовжила санкції проти екс-чиновників часів Януковича, виключивши Лукаш і Клюєва

Рада Європейського Союзу на рік продовжила дії адресних обмежувальних заходів ЄС щодо низки громадян України, яких вважають відповідальними за розтрату державних коштів.

"5 березня 2018 року Рада продовжила до 6 березня 2019 року рішення про замороження рахунків 13 осіб як винних за незаконне привласнення українських державних коштів або за зловживання службовим становищем, що призвело до втрати державних коштів України", - повідомила прес-служба Ради ЄС .

У повідомленні зазначено, що обмежувальні заходи відносно двох осіб не були продовжені.

За інформацією ЗМІ, зі списку виключені екс-міністр юстиції України Олена Лукаш та народний депутат (позафракційний) Сергій Клюєв.

Реагуючи на це рішення, О.Лукаш наголосила, що продовжить судитися з Радою ЄС. "Я продовжу судитися з Радою ЄС в Люксембурзькому суді ЄС. Потрібно з'ясувати, чи правомірно до мене застосовувалися санкції", - написала вона на сторінці в Фейсбуці.

Як повідомлялося, ЄС 5 березня 2014 року ввів санкції у вигляді заморожування активів щодо 18 колишніх вищих чиновників України.

Згодом санкції щорічно продовжувалися, хоча спочатку обговорювалося питання можливого їх скасування через відсутність кримінальних справ проти деяких з цих осіб в Україні.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ