Політика

Порошенко: Президент не має відпусток і не може передавати свої повноваження, а приватну поїздку на Мальдіви було оплачено за свій рахунок

Президент України Петро Порошенко наголосив, що глава держави не має відпусток і не може нікому делегувати свої повноваження, а його приватну поїздку в січні на Мальдіви він оплатив зі свого рахунку в українському банку.

"Відповідно до Конституції президент не має права нікому передавати свої обов'язки. Тому 24 години на добу майже чотири роки я перебуваю на зв'язку, виконуючи функції президента, функції Верховного головнокомандувача, і на початку січня я ці обов'язки нікому не передоручав. Президент України не має відпусток, оскільки, відповідно до Конституції, він не може доручити виконання своїх обов'язків нікому", - сказав він на прес-конференції в середу в Києві.

П.Порошенко зазначив, що державний кордон на початку січня він перетинав за своїм прізвищем і за своїм паспортом, з відповідною реєстрацією у прикордонників.

"Звісно, я тоді не знав, але доручив своїй службі безпеки перевірити це й отримав підтвердження. Мій переліт було оформлено відповідно до вимог чинного законодавства. Якщо у вас немає доступу до бази даних прикордонників, то, вибачте, це персональні дані, і ви не можете мати до них доступ. Але якщо будь-який компетентний орган захоче перевірити прикордонників, то він своєчасно знайде всю необхідну інформацію", - зазначив він.

Президент також запевнив, що оплачував і переліт літаком, і проживання в готелі на Мальдівах зі свого рахунку в українському банку, і це буде відображено в декларації, яку він подасть у найближчі тижні.

"Наголошую, що на це не було витрачено жодної копійки з державного бюджету, а всі кошти було задекларовано і з них було заплачено податки. Про це відразу після повернення прес-служба проінформувала громадськість", - сказав П.Порошенко.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ