12:35 27.02.2018

Закон щодо Донбасу рамковий, усе залежить від того, як його імплементувати - Черниш

2 мин читать
Закон щодо Донбасу рамковий, усе залежить від того, як його імплементувати - Черниш

Міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш вважає, що закон "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій і Луганській областях" є рамковим, і все залежить від того, як державні органи імплементують свою частину.

"Закон рамковий, багато залежатиме від того, як усі державні органи імплементують свої завдання відповідно до рамок, які цей закон встановлює", - сказав В.Черниш у бліц-інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Міністр зазначив, що, можливо, деякі процедури можна було б прописати докладніше, але наголосив, що закон дозволяє імплементувати багато рішень через акти Кабінету Міністрів.

Крім того, В.Черниш додав, що на етапі підготовки документа МінТОТ пропонував передбачити низку норм міжнародного гуманітарного права в самому законі, але цього не було зроблено.

Водночас він упевнений, що це не стане проблемою в реалізації закону. "Стосовно норм гуманітарного права, то наші пропозиції були щодо імплементації їх у самому законі, але якщо є конвенції та закон про ратифікацію, то вони діятимуть сукупно", - сказав В.Черниш.

Він зазначив, що МінТОТ продовжуватиме свою діяльність на тих самих засадах, що й раніше, а також реалізовуватиме всі програми, але з урахуванням того, що Україна своїми органами не представлена на тимчасово непідконтрольних територіях. Водночас В.Черниш зазначив, що іншим органам варто було б подумати про реалізацію норм, які належать до їхньої компетенції, зокрема про виконання всього обсягу вимог, передбачених Женевськими конвенціями.

Крім того, за його словами, наразі не зовсім зрозуміла норма закону про визнання деяких документів, а саме свідоцтва про народження та про смерть. "Імплементаційно ми не знаємо, що мав на увазі законодавець, коли написав, що ми їх визнаємо. Що це означає - показав і цього достатньо? Чи все-таки має бути відповідний український документ державного зразка? Яка процедура?" - сказав В.Черниш.


Повний текст бліц-інтерв'ю з В.Чернишем розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна"

ЕЩЕ ПО ТЕМЕ:

РЕКЛАМА

ПОСЛЕДНЕЕ

Зеленский поблагодарил премьер-министра Великобритании за выделение крупнейшего пакета оборонной поддержки

Посол ЕС: очень надеюсь, что в июне будет принято решение об утверждении переговорной рамки для Украины

Посол ЕС в Украине Матернова приветствует инициативу граждан Словакии по сбору средств для закупки снарядов для украинской армии

Байден призвал Сенат проголосовать за пакет помощи Украине

В договоренностях об ATACMS все точки расставлены – Зеленский после разговора с Байденом

Военная помощь от США прибудет в Украину скорее, чем кто-либо думает, что это возможно - конгрессмен Китинг в Киеве

ЕС планирует санкции против поставок иранских ракет России и на Ближнем Востоке

Безуглая передумала выходить из фракции «Слуга народа»

Первые раненые украинские защитники прибыли в Берлин на протезирование - Кличко

Президент Еврокомиссии вновь говорит, что непредвиденная прибыль от замороженных россактивов может быть использована для военных нужд Украины

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА