Політика

"Народний фронт" ініціює заяву ВР до світової спільноти щодо невизнання виборів президента Росії в Криму

Фракція "Народний фронт" виступає за те, щоб Верховна Рада ухвалила заяву щодо засудження проведення виборів президента Росії в окупованому Криму, заявив голова фракції Максим Бурбак.

"Закликаємо підтримати ініціативу "Народного фронту" звернутися до міжнародної спільноти засудити і не визнавати виборів президента Путіна на тимчасово окупованій частині української території - в Криму та Севастополі", - заявив М.Бурбак на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій, комітетів і груп у Києві в понеділок.

Він наголосив, що незаконні вибори в Криму призведуть до втрати легітимності виборів загалом.

При цьому керівник фракції "Народний фронт" зазначив, що після 18 березня, дня виборів президента Росії, українському парламенту слід прийняти заяву, в якій викласти своє ставлення до голосування в анексованому Криму.

У свою чергу перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що підтримує позицію "Народного фронту" щодо необхідності прийняття українським парламентом відповідної заяви.

"Єдине прохання - щоб у цьому документі були враховані зауваження, які зробило Міністерство закордонних справ, щоб ми діяли з ними в одному ключі", - наводить її слова прес-служба партії "Блок Петра Порошенка".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ