Політика

У Москви є шанс піти на компроміс і погодитись на миротворців ООН на всій території окупованого Донбасу

У Російської Федерації є шанс піти на компроміс і погодитися на введення миротворчої місії ООН на всій території окупованого Донбасу, вважає президент України Петро Порошенко.

"У Москви є шанс - піти на компроміс і погодитись на миротворців ООН на всій території окупованого Донбасу, включаючи неконтрольовану ділянку українсько-російського державного кордону", - заявив П.Порошенко в ході панельної дискусії "Оборонне співробітництво в ЄС і НАТО: більш європейське , більш тісне, більш дієздатне? " на 54-й Мюнхенській конференції з питань безпеки в п'ятницю ввечері.

За його словами, миротворці ООН на Донбасі повинні мати зрозумілий функціональний мандат, який базується на багаторічних принципах ООН, що дозволяє їм повною мірою здійснювати поставлені перед ними завдання і забезпечити мирне повернення окупованої території під український суверенітет на виконання Мінська.

Глава Української держави нагадав, що Росія хоче обмежити присутність миротворців уздовж лінії розмежування і наділити їх тільки функціями супроводу.

"Якщо Росія буде дотримуватися цієї позиції, це буде означати, що у Кремля немає справжнього інтересу до досягнення миру, а він намагається заморозити конфлікт, контролюючи його віддалено. Це також означає, що ми повинні залишатися жорсткими по відношенню до Росії", - підкреслив президент .

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ