Політика

До ВР іще не надійшло подання Порошенка на кандидатів у члени ЦВК

До Верховної Ради ще не надійшло подання президента України Петра Порошенка на призначення нових членів Центральної виборчої комісії у зв'язку з тим, що стосовно кандидатів готують документи, повідомив голова парламенту Андрій Парубій.

"Станом на сьогодні ще немає нового подання. Як мені стало відомо, це пов'язано з тим, що збираються документи стосовно всіх тих кандидатів, яких пропонують до нового складу ЦВК", - сказав він на спільному брифінгу з прем'єр-міністром України в понеділок у Києві.

Він нагадав, що стосовно всіх кандидатів у члени ЦВК має відбутися антикорупційна перевірка, яка може тривати 15-20 днів. "Цей термін потрібно враховувати. Я думаю, що подання від президента надійде найближчими днями", - сказав спікер.

А.Парубій висловив сподівання, що до кінця лютого Верховна Рада розпочне розгляд питання призначення нових членів ЦВК.

Раніше прес-служба президента України повідомила, що 23 січня П.Порошенко підписав подання на призначення нових членів ЦВК, а також підписав листа про звільнення з посади членів ЦВК у зв'язку з завершенням терміну їхніх повноважень. За її інформацією, 24 січня П.Порошенко вніс до Верховної Ради проект постанови про призначення членами ЦВК 14 кандидатів.

У 12 із 15 членів ЦВК термін повноважень закінчився 1 червня 2014 року, ще в одного члена ЦВК - у лютому 2017 року, але вони продовжують виконувати свої обов'язки. Двох членів ЦВК було призначено у квітні 2014 року.

Згідно з Конституцією України, Верховна Рада призначає і звільняє членів ЦВК за поданням президента, термін повноважень - 7 років.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ