Політика

ПАРЄ закликала Україну ратифікувати Римський статут і переглянути закон щодо Донбасу

Парламентська асамблея Ради Європи в ухваленій резолюції закликає Україну ратифікувати Римський статут Міжнародного кримінального суду (МКС), а також переглянути законопроект щодо забезпечення суверенітету на Донбасі, щоб він ґрунтувався на Мінських угодах.

"Асамблея наполегливо закликає українську владу переглянути ухвалений парламентом закон про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями Донецької і Луганської областей, щоб він ґрунтувався на Мінських угодах і в повному обсязі гарантував соціальний захист і основні гуманітарні потреби цивільного населення на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей", - ззаначено в резолюції.

Крім того, Україну закликають ратифікувати Римський статут, а також привести Кримінальний та Кримінально-процесуальний кодекс у відповідність до положень міжнародного гуманітарного і кримінального права.

Водночас у резолюції міститься заклик до України відпустити затриманих під час війни росіян, а доти дозволити моніторинг їхнього становища незалежними міжнародними спостерігачам.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ