Політика

Парубій доручив робгрупі розробити законопроект про ВЕЗ у Криму

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій доручив робочій групі розробити законопроект про вільну економічну зону в окупованому Криму.

"Паралельно я даю доручення робочій групі і Кабміну розробити законопроект і положення про вільну економічну зону. Це моє окреме доручення комітету", - сказав А.Парубій на засіданні в четвер одразу після голосування за закон "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях", згідно з яким Рада визнала РФ державою-агресором.

Раніше, на засіданні в середу, 17 січня, народний депутат фракції БПП Віктор Пинзеник зазначив, що в тексті законопроекту щодо Донбасу до другого читання запропоновано визнати таким, що втратив дію закон "Про створення вільної економічної зони "Крим" і про особливості економічної діяльності на тимчасово окупованій території України", однак цей закон є правовою підставою для встановлення прикордонного та митного контролю на адміністративному кордоні з Кримом. "Яким чином буде здійснюватися контроль за переміщенням товарів і фізичних осіб, якщо правові підстави для такого контролю зникнуть?", - зазначив він, додавши, що цей закон також встановлює особливості виплати пенсій.

В.Пинзеник закликав народних депутатів не скасовувати закон, а внести до нього необхідні правки. А.Парубій, в свою чергу, запропонував депутатам обговорити це питання на засіданні профільного комітету.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ