Політика

РНБО схвалила законопроект "Про національну безпеку України", розроблений у взаємодії з експертами НАТО, США та ЄС

Рада національної безпеки та оборони України на засіданні в середу схвалила проект закону "Про національну безпеку України".

"На засіданні члени РНБО України обговорили та підтримали проект закону "Про національну безпеку України". Цей закон розроблявся в тісній взаємодії з експертами НАТО, США та Європейського Союзу з метою приведення української законодавчої бази у відповідність до стандартів держав-членів НАТО", - повідомляє прес-служба РНБО.

Після ухвалення парламентом цей документ має стати основою для розробки та оновлення законодавства у сфері національної безпеки та оборони.

За словами секретаря РНБО Олександра Турчинова, закон "Про національну безпеку України" має узагальнити та привести до єдиного знаменника всі вже здійснені й заплановані реформи сектора безпеки та оборони країни, об'єднати не лише базові засади національної безпеки, а й питання демократичного цивільного контролю та основи планування в цих сферах.

Він зазначив, що законопроект спрямований на підвищення ефективності діяльності всіх складових сектора безпеки та оборони відповідно до норм і стандартів НАТО і ЄС.

"Якнайшвидше прийняття цього законопроекту має стати важливим елементом у сфері захисту української державності та протидії російській агресії", - наголосив О.Турчинов.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ