Політика

Клімкін підтримує ідею Макрона про боротьбу з фейковими новинами, особливо в період виборів

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає за доцільне законодавчо закріпити в Україні протидію неправдивим новинам під час виборів.

"Еммануель Макрон (президент Франції - ІФ) анонсував закон анти-fake news для захисту від дезінформації та пропаганди. Відсіч тим, хто використовує інформацію як зброю проти демократії! Може, і нам варто боротися з фейковими новинами в електоральний період? Та й взагалі не завадило б", - написав глава МЗС України у своєму мікроблозі у Twitter у четвер.

Як повідомлялося, Е.Макрон заявив про намір зміцнювати юридичні заходи захисту демократичного життя Франції від неправдивих новин. "Ми розвиватимемо наш юридичний механізм для захисту демократичного життя від цих неправдивих новин", - зазначив Е.Макрон у новорічному привітанні пресі.

За словами президента Франції, платформи соціальних мереж будуть зобов'язані діяти з підвищеною прозорістю, щоб зробити публічним надбанням дані про рекламодавців і тих, хто їх контролює, а також, щоб обмежити суми, що виділяються на такий зміст.

Е.Макрон оголосив про підготовку закону, спрямованого проти неправдивих новин, і повідомив, що незабаром буде представлено проект закону для боротьби проти неправдивих новин в інтернеті, особливо в період виборів.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ