Політика

Профільний комітет ВР рекомендував нардепам підтримати законопроект, що змінює законодавство про САП

Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує Верховній Раді ухвалити в першому читанні та в цілому законопроект №7271 щодо забезпечення діяльності Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", таке рішення більшістю голосів ухвалили члени комітету на своєму засіданні в Києві в середу.

Законопроект пропонує внести зміни до ст.7 закону України "Про прокуратуру", якою визначається штатна чисельність співробітників САП 70 прокурорами.

Обґрунтовуючи на засіданні комітету необхідність збільшення штату прокурорів, керівник САП Назар Холодницький сказав: "Кількість проваджень у нас щороку збільшується, і та кількість осіб, яку я прошу та яка відображена в законопроекті, відповідатиме оптимально співвідношенню детективів і прокурорів, які здійснюють процесуальне керівництво, та забезпечить якісний процесуальний нагляд і власне процесуальне керівництво, і доведення справ до судів".

Також законодавча ініціатива пропонує внести зміни до частини третьої статті 7 закону України "Про прокуратуру", згідно з якими утворення САП здійснюється генеральним прокурором, а визначення структури і штату цього органу здійснюється генпрокурором виключно за поданням заступника генерального прокурора - керівника САП.

У чинному законодавстві створення Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, визначення її структури та штату здійснюється генпрокурором за погодженням із директором Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ