Політика

У Криму в понеділок розглянуть 72 справи проти кримських татар

В окупованому Росією Криму в понеділок розглядатимуть 72 справи проти кримських татар, повідомила перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

"Сьогодні в окупованому Криму розглядатимуть 72 політичні справи проти наших братів кримських татар. ФСБ-НКВД працює як за Сталіна, скоро введуть розстрільні трійки", - написала вона на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.

Як повідомляє проект радіо "Свобода" "Крим.Реалії", в Криму в понеділок відбудеться понад 70 судових засідань стосовно кримських татар, які раніше вийшли з поодинокими пікетами у відповідь на обшуки та арешти.

"На активістів було складено адміністративні протоколи за порушення встановленого порядку пікетування (частина 5 статті 20.2 Кодексу Російської Федерації про адміністративні правопорушення). Їм загрожує штраф у розмірі від 10 до 20 тис. рублів (від 4700 до 9400 грн - ред.) або обов'язкові роботи", - повідомляє видання.

Згідно зі складеними протоколами, працівники поліції розцінили поодинокі пікети як непогоджений з владою масовий захід.

"Узяв участь у непогодженому з органом місцевого самоврядування муніципальної освіти публічному заході у формі пікету, що є колективною публічною акцією, яку проводили громадяни 14 жовтня 2017 року на території Криму під виглядом поодиноких пікетів", - йдеться в протоколах.

Судові засідання відбудуться в Сімферополі, Джанкої, Алушті, Судаку, а також Советському, Кіровському, Білогірському та Красногвардійському районах Криму. Головним доказом звинувачення є експертиза експертного центру МВС по Криму, згідно з якою "пікети об'єднані єдністю мети, задуму та загальною організацією".

Як повідомляє "Крим.Реалії" з посиланням на інформацію об'єднання "Кримська солідарність", правозахисникам у Криму станом на вечір п'ятниці, 15 грудня, надійшло 86 заявок із проханням надати юридичну допомогу.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ