Політика

Тимошенко нагадала Порошенко історію і закликала звільнити Саакашвілі

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко порадила президенту країни Петру Порошенко згадати недавню історію і звільнити Михайла Саакашвілі

У заяві, розміщеній на сайті партії, Тимошенко припустила, що у президента Петра Порошенка "відняло пам'ять". "Перефразовуючи мого друга, скажу, що Ви не наступаєте на граблі. У Вас замість ніг граблі", - написала вона.

Екс-прем'єр заявила, що за чотири роки президентства Порошенко став одночасно президентом, генеральним прокурором, парламентом, урядом, судом і генпродюсером усіх телеканалів. "І тепер Ви кидаєте за ґрати своїх опонентів - так, як це робив Янукович", - повідомила Тимошенко.

"Згадайте, чим усе закінчилося. Ростов не гумовий", - нагадала вона.

У кінці заяви Тимошенко звинуватила президента в тому, що "саме він посадив Саакашвілі". "Не ганьбіть Україну в очах усього світу і власного народу. Негайно звільніть Саакашвілі", - додала вона.

Колишній президент Грузії і екс-губернатор Одеської області Саакашвілі був затриманий 8 грудня і відправлений в одиночну камеру. Відносно політика порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 15 (планування злочину), ч. 2 ст. 28 (змова), ч. 2 ст. 256 (сприяння посадовою особою учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності) КК України.

Саакашвілі підозрюють в тому, що він отримував гроші від соратників колишнього президента Януковича на підготовку державного перевороту. Сам Саакашвілі заявив, що ці звинувачення є "зухвалою брехнею".

У МЗС Грузії повідомили, що не ведуть діалогу з українськими колегами з питання затримання Саакашвілі, хоча раніше міністр юстиції цієї країни Тея Цулукіані заявила, що до Києва було направлено вимогу про затримання і екстрадицію екс-президента в Тбілісі, повідомляє УНІАН.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ