Політика

У США сподіваються на спільну роботу голови та членів антикорупційного комітету заради нової України

У США сподіваються, що голова та члени антикорупційного комітету Верховної Ради спільно боротимуться з корупцією заради реформування України.

"Комітет Верховної Ради з протидії корупції є важливим у просуванні реформ, на які чекають уже чотири роки з часів Майдану. Напередодні Міжнародного дня боротьби з корупцією, українці та друзі України сподіваються, що голова і комітет спільно боротимуться з корупцією заради нової України", - повідомляє посольство США в Україні на своїй сторінці в мікроблозі Twitter у п'ятницю.

Як повідомлялося, парламент України в четвер відсторонив депутата Єгора Соболєва (фракція "Самопоміч") від посади голови антикорупційного комітету Верховної Ради.

6 грудня члени антикорупційного комітету більшістю голосів визнали роботу Є.Соболева незадовільною та вирішили ініціювати перед Верховною Радою процедуру його відкликання з посади голови комітету.

Є.Соболєва обрали головою комітету з питань запобігання та протидії корупції 4 грудня 2014 року. Він є активним учасником акції протесту біля Верховної Ради, яка розпочалася 17 жовтня.

Після відставки позафракційний народний депутат, заступник голови антикорупційного комітету Віктор Чумак сказав журналістам, що обов'язки голови комітету найімовірніше виконуватиме його заступник, без призначення парламентом нового керівника комітету.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ