Політика

Надання летальної зброї має стати ефективною відповіддю на загрозу безпеці з боку РФ

Зміцнення обороноздатності України шляхом надання летальної зброї має стати ефективною відповіддю на зростання безпекової загрози з боку РФ, заявило Міністерство закордонних справ України.

"Ми впевнені, що посилення політичної підтримки практичною допомогою з укріплення обороноздатності України шляхом надання летальної зброї повинно стати ефективною відповіддю на зростаючу безпекову загрозу з боку РФ. Це засвідчить повну відданість держав-підписантів Будапештського меморандуму взятим зобов'язанням та зміцнюватиме архітектуру європейської безпеки, невід'ємним елементом якої є меморандум", - йдеться в заяві МЗС з нагоди річниці підписання Будапештського меморандуму у зв'язку з приєднанням України до договору про нерозповсюдження ядерної зброї у вівторок.

У відомстві наголосили, що Україна продовжує розглядати Будапештський меморандум як важливий міжнародний політико-правовий інструмент забезпечення безпеки України з боку США, Великої Британії, а також Франції та КНР і вимагає від Росії повною мірою дотримуватися зобов'язань.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ