Політика

ЄС наполягає на створенні Антикорупційного суду в Україні відповідно до рекомендацій Венеціанської комісії

Голова Представництва ЄС в Україні Г’юг Мінгареллі наголошує на необхідності створення в Україні Антикорупційного суду відповідно до рекомендацій Європейської комісії за демократію через право (Венеціанської комісії).

"У сфері верховенства права ми маємо бути особливо пильними. Ви знаєте, що необхідно зробити в наступні кілька місяців, але не можу не сказати про те, що необхідно щодня продовжувати говорити владі про те, що нам потрібен новий Антикорупційний суд, і цей суд має бути створений відповідно до рекомендацій Венеціанської комісії, а не просто на рівні чергової робочої групи", - сказав Г.Мінгареллі, виступаючи на Громадянській асамблеї "Smart реформи" у п'ятницю в Києві.

За його словами, влада змогла виконати лише три з половиною свої обіцянки з п'яти: пенсійна реформа, реформи охорони здоров'я, освіти, а також підтримка закону про приватизацію в першому читанні.

Х.Мінгареллі також наголосив на необхідності скасування правок до антикорупційного законодавства, що передбачають обов'язкове електронне декларування для антикорупційних активістів.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ