Політика

Тіллерсон з 4 по 8 листопада відвідає Брюссель, Відень і Париж

Держсекретар США Рекс Тіллерсон наступного тижня відправиться до Європи на міністерську зустріч НАТО і конференцію ОБСЄ, повідомила офіційний представник держдепу Хізер Нойерт.

"Держсекретар США Рекс Тіллерсон відправиться в Брюссель, Відень і Париж з 4 по 8 листопада", - сказала вона журналістам.

Згідно з графіком держсекретаря, 4 грудня він прибуде до Брюсселя і проведе там зустрічі з генеральним секретарем НАТО Йенсом Столтенбергом, главою дипломатії Євросоюзу Федерікою Могеріні і іншими високопоставленими офіційними особами.

Окрім цього, Р.Тіллерсон візьме участь у міністерській зустрічі НАТО з 5 по 6 грудня.

7 грудня він вирушить до Відня. За словами Х.Нойерт, в цьому місті держсекретар візьме участь у міністерській конференції ОБСЄ і проведе окрему зустріч з главою МЗС Австрії Себастіаном Курцем, з яким розгляне питання "боротьби з насильницьким екстремізмом, розповсюдження ядерної зброї, сприяння демократичним і економічним реформам на Балканах і поглиблення двосторонніх торгових зв'язків з Австрією".

Після цього він попрямує до Парижа для того, щоб зустрітися з різними французькими лідерами і обговорити з ними Сирію, Іран, Ліван, Лівію, КНДР і Сахель, повідомила Х.Нойерт.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ